Джон МакГлиън,  Следвайте Гласове в Днешната психология не може да помогне на

...
Джон МакГлиън,  Следвайте Гласове в Днешната психология не може да помогне на
Коментари Харесай

Джендър идеологията убива американския мъж: Пълен срив на социалния, романтичния и сексуалния живот

Джон МакГлиън,  Следвайте " Гласове " в 
Днешната логика на психиката не може да помогне на американския мъж. Психологията като цяло проваля мъжете

Мъжете на Америка са в усложнение. Както неотдавна, помощник на The Hill, повече от 60% от младите мъже в страната са сами, което е „ съвсем два пъти повече от броя на необвързаните дами “. Той предизвестява, че сега сме очевидци на „ цялостен срив на обществения, сантименталния и половия живот на американския мъж “.
Единствено глупак би могъл да не се съгласи с това изказване. В Съединените щати 80% от самоубийствата са при мъжете, съгласно Центъра за надзор на заболяванията. На всеки 13,7 минути някъде в Америка мъж лишава личния си живот. Милиони мъже са обезверени, необичани, безцелни души. Което повдига въпроса: Какво може да се направи? Може би повече от обезверените мъже би трябвало да търсят психическа поддръжка? Но в случай че размислим, може би не би трябвало. Тъй като, сходно на мъжете в страната, логиката на психиката също е в усложнение. В настоящето си положение, тя не разполага със средствата да помогне на мъжете на Америка, или на който и да било.
През последните няколко години стана съвременно от ден на ден хора от психическото съсловие да отхвърлят еволюционната логика на психиката – директния правоприемник на логиката на психиката и биологията. Както ми изясни Сатоши Каназава, специалист по еволюционна логика на психиката в London School of Economics, „ еволюционната логика на психиката се базира на еволюционната биология и се занимава с гените и клетките, които са по-малки от хора и други животни. Еволюционната логика на психиката и нейните причинно-следствени механизми са по-фундаментални от други клонове на логиката на психиката и техните причинно-следствени пояснения, които работят главно с цялостното човешко създание “, споделя той. Да отхвърлиш еволюционната логика на психиката, значи да отхвърлиш действителността в по-широк смисъл. В момента се случва цялостно отменяне на биологичната действителност и останалите, свързани с нея действителности.

Невярващите могат да ревизират някои от последните изказвания на Американската психическа асоциация (АПА), като изказванието, че няма огромни разлики сред мъжете и дамите – с други думи, те настояват, че мъжете и дамите са на процедура идентични и клиничната процедура няма потребност да отразява някакви присъщи разлики сред тях. За непросветените, АПА е главната програмна акредитирана инситуция за професионално обучение и образование по логика на психиката. Когато приказваме за образование на психолози и образование на американци, АПА взема решение всичко.
Проблемът: мъжете и дамите не са идентични. Половите разлики в мозъчната анатомия напълно несъмнено съществуват. Мъжкият мозък е с 10% по-голям от женския мозък. Анатомичните разлики се изясняват в най-голяма степен от половите хормони в мозъчното развиване. Мъжете и дамите изпитват другите страсти – като благополучие и горест да вземем за пример – по доста друг метод. АПА, която в този момент счита нормални мъжки качества като издръжливост и конкурентност за „ психически нездравословни “, проваля мъжете.
Психологията като цяло проваля мъжете
, най-голямото медийно издание, отдадено на всички въпроси на логиката на психиката, постоянно прокарва концепцията за „ положителна неустрашимост “. За да съществува „ положителна неустрашимост “, някакви форми на „ отрицателна “ (или „ токсична “) неустрашимост би трябвало също да съществуват. Това, несъмнено, са цялостни нелепости. Има токсични хора, сигурно. Но мъжествеността – качествата, свързани с това да бъдеш мъж – не е сама по себе си „ токсична “. Статиите обаче, в които се твърди противоположното, несъмнено са.
Роло Томаси, подкастър и публицист, който дискутира рецесията на мъжествеността от години, ми сподели, че логиката на психиката проваля мъжете, тъй като „ модерната логика на психиката е от дами за дами. “
„ От всички специалности “, посочи той, „ дамите докторанти по логика на психиката са повече от мъжете почти три към едно и това е по този начин от десетилетия. “ Той е прав.
За да се усложни ситуацията, прибавя Томаси, „ дребното останали мъже в сферата се отклоняват от работата, която ги е направила уважавани. Сега те възприемат другарски настроената към дамите бастардизация на предходната си работа, с цел да избегнат анулация и загуба на практиката си или с цел да не им се наложи да се борят за новост в ера, в която онлайн инфлуенсърите по самопомощ ги изместват всекидневно. “
Томаси, който неотдавна се появи в Dr. Phill в полемика за положението на мъжете в Америка, сподели: „ От началото на половата гражданска война споделяме на мъжете да се „ усмирят “. А рецептата на модерната логика на психиката за мъжете е да се „ стегнат “, само че единствено до тази степен, до която ползата на дамите има изгода от това. “ Всички предлагани решения за мъжете са в действителност „ джендър разменени женски решения “.
„ Не може да съществува само мъжко решение “, заключава той, „ значително тъй като това би означавало да се признаят главните разлики в еволюиралата логика на психиката на мъжете “. А това не ни е разрешено, нали по този начин?
За да станат нещата още по-зле, даже и мъж в потребност да тръгне да търси психическа поддръжка, той ще има огромни усложнения да откри подобаващ терапевт. Мъжете избират да бъдат съветвани от други мъже, само че сферата на логиката на психиката, както означи Томаси, в този момент е доминирана от дами. Получаването на терапия от експерт от същия пол е значима причина за задоволство и лечебен триумф. За жал, в Съединените щати има изострен дефицит на уместно квалифицирани терапевти мъже. А мъжете, които се образоват за терапевти през днешния ден и които са хипотетичните лечители на утрешния ден, са заети да гълтам утвърдените от АПА разкази.
Бъдещето на американския мъж наподобява тъмно и ще си остане тъмно, до момента в който АПА не признае обстоятелството, че фундаментални разлики сред мъжете и дамите съществуват. Не затаявайте мирис, няма да се случи всеки миг.
Джон МакГлиън е откривател и есеист. Работите му са оповестени в издания като National Review, The New York Post, The South China Morning, Sydney Morning Herald и други.
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
 
10 Март 2023343909 Март 2023895006 Март 2023560106 Март 2023616505 Март 2023437402 Март 20233871КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023184328 Фев 2023121709 Март 2023103503 Март 20232763
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР